Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е изпратил писмо

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е изпратил писмо
Коментари Харесай

Чавушоглу призова ЕС да преразгледа политиката си за разширяване

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е изпратил писмо до редица европейски публични представители по отношение на новата политика за разширение на Европейския съюз, оповестява Анадолската организация.

Писмото е изпратено до висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, еврокомисаря по разширението Оливер Вархели и външния министър на Хърватия Гордан Гърлич Радман, чиято страна ръководи Съвета на Европейски Съюз до юли 2020 година

В писмото Чавушоглу акцентира значимостта на това процесът на разширение да се прави по "надежден, резистентен, обективен и еластичен метод ". Той отбелязва, че методът, употребен в преговорния развой, е значим за Европейски Съюз и са районната и световна роля, която съюзът желае да играе в бъдеще.

Турският външен министър отбелязва, че в случай че се имат поради договарянията на неговата страна за участие в Европейски Съюз, които започнаха през 2005 година, може да се каже, че политическите спънки, пред които са изправени кандидатките по време на договарянията, вредят на доверието в процеса на присъединение.

В писмото също по този начин се акцентира значимостта на участието на Турция в Европейски Съюз, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР