Турският министър на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу заяви, че

...
Турският министър на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу заяви, че
Коментари Харесай

Турция ще изведе в орбита три нови сателита до края на 2022 г.

Турският министър на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу съобщи, че Турция възнамерява да изведе в орбита три нови информационни спътника до края на 2022 година, съобщи в. "Миллиет ", представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че турският спътник от ново потомство Тюрксат-5А ще бъде изстрелян в орбита през последното тримесечие на тази година, спътникът Тюрксат-5Б - през второто тримесечие на 2021, а първият създаден напълно в Турция спътник Тюрксат-6А - през 2022 година

Изтреляха два спътника към Меркурий

Министърът посочи, че през 2023 година, когато се отбелязва 100-годишнината от основаването на републиката, Турция ще се подреди измежду десетте стрпани в света, произвеждащи информационни спътници.

Караисмаилоглу, който посети базата на компанията Тюрксат в Гьолбашъ в Анкара, сподели още, че Турция играе значима роля в бранша на сателитните услуги за страни от Азия, Европа и Африка.

Той акцентира, че спътникът Тюрксат-6А е народен план, в реализирането на който вземат участие министреството на превоза и инфраструктурата, сателитният оператор Тюрксат, турската авиокосмическа компания TAI, турските компании ASELAN, CTECH, както и Съветът за научно-технически проучвания на Турция /ТЮБИТАК/.

SpaceX изстреля ракета притежател с 10 спътника (видео)

Според отчет на генералния шеф на Тюрксат Дженк Шен цената на компанията все още е достигнала 10,2 милиарда лири, а през първите три месеца на 2020 година оперативната й облага е била в размер на 101 милиона лири. Компанията е оператор на три информационни спътника - Тюрксат-3А, Тюрксат-4А и Тюрксат- 4Б, означи Шен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР