Турският министър на отбраната обвини Гърция, че продължава с провокативните

...
Турският министър на отбраната обвини Гърция, че продължава с провокативните
Коментари Харесай

Турският министър на отбраната: Провокативните действия на Гърция засилват напрежението в региона

Турският министър на защитата упрекна Гърция, че продължава с провокативните си дейности в района, и я предизвести, че Анкара няма да допусне приключен факт в региона на Егейско море и Източното Средиземноморие, предава Анадолската организация.

" Въпреки че подаваме ръка за мир, Гърция упорства да продължи с провокативните си дейности и изразителност, които непрекъснато ускоряват напрежението ", съобщи министърът на националната защита на Турция Хулуси Акар по време на посещаване през вчерашния ден на военни постове в южния окръг Килис, покрай границата със Сирия.

По думите на Акар Гърция насочва подправени обвинявания против Турция в експанзионизъм и ревизионистична политика, " с цел да прикрие личните си неточности ".

" Политиката на Турция е доста ясна. Наричаме я интернационално право, самозащита и права на нашите кипърски турски братя ", уточни той.

Турският министър отхвърли претенциите на Атина за морската пълномощия, добавяйки, че Анкара в никакъв случай няма да разреши те да се осъществят.

Освен това Атина продължава да въоръжава източните острови в Егейско море в нарушаване на интернационалните съглашения и контракти, добави Акар, като акцентира, че Турция няма да допусне никакви свършени обстоятелства по въпросите, свързани с Егейско и Източно Средиземно море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР