Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е поканил

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е поканил
Коментари Харесай

Турският военен министър отправи неочаквана покана към...

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че е поканил гръцкия си сътрудник Николаос Панайотопулос и брачната половинка му в Турция, с цел да сътвори положителна атмосфера на фона на възходящо напрежение сред двете страни, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".

" Поканих Панайотопулос в Турция със брачната половинка му, когато бяхме в Брюксел ", съобщи Акар в извънредно изявление през днешния ден. Той участва на среща на министрите на защитата на страните членки на НАТО в белгийската столица на 12 октомври.

" Отправих поканата, с цел да основа позитивна атмосфера, само че мисля, че има някои (хора), които са обезпокоени от това ", добави той. Акар сподели, че проблемите сред Турция и Гърция може да бъдат решени или сложени под надзор и добави, че това би трябвало да стане без да се вреди на която и да е от двете страни, на района или на НАТО.

Подновявайки апела си за разговор, Акар подсети: " Когато ние споделяме разговор, мир и приятелство обаче, някои виждат това като уязвимост. Няма такова нещо ". Министърът акцентира, че Гърция въоръжава островите в несъгласие с Лозанския контракт, само че " даже и в тази обстановка Турция споделя: дано се срещнем и да поговорим ". Според него казусът поражда, когато " някои други " приказват от името на гърците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР