Турският министър на отбраната Хулуси Акар посочи, че е приключила

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар посочи, че е приключила
Коментари Харесай

Турция: Очакваме безопасно да евакуираме гражданите ни от Мариупол

Турският министър на защитата Хулуси Акар уточни, че е завършила подготовката по евакуирането на турските жители и на други цивилни лица от намиращия се в зоната на военните дейности украински град Мариупол.

“От наша страна направихме всичко, което е належащо, осигурихме и кораби, с цел да изпълним безвредното изтегляне на турските жители и на други цивилни от обсадения град. В околните дни чакаме позитивен излаз по този проблем ”, съобщи военният министър пред вестник " Миллиет ".

Хулуси Акар акцентира, че поддържат непрекъсната връзка по този проблем с министрите на защитата на Русия и на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

“От филантропична позиция обстановката в Мариупол напоследък рисково се утежни, заради което се подготвихме доста съществено, с цел да не пострадат цивилни лица. Проблемът е двустранен. Една част от града е под контрола на Русия, другата - на Украйна. В последна сметка ние подхождаме към казуса от хуманни позиции и поставяме съществени старания, с цел да се позволи без да пострадат цивилни ”, добави турският министър.

Още в първите дни на експанзията на Русия против Украйна Турция изтегля от Украйна към 65 души, сред които турски жители, фамилии от смесени бракове, деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР