Турският министър на отбраната Хулуси Акар не изключи умисъл в

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар не изключи умисъл в
Коментари Харесай

Турция не изключва умисъл в появата на плаващи мини в Черно море

Турският министър на защитата Хулуси Акар не изключи предумисъл в появяването на плаващи мини в Черно море, в това число като част от възможен проект за оказване на напън върху Анкара за пропускане на военни кораби на НАТО през Босфора в Черноморския басейн, оповестява ТАСС.

" Имаме съмнение, че мините са били въведени съзнателно. Може би са били изстреляни като част от някакъв проект за оказване на напън върху нас, с цел да пуснем миночистачите на НАТО през проливите в Черно море. Но ние сме ангажирани с Конвенцията от Монтрьо, която не разрешава да пускаме военните кораби в Черно море, както няма да позволим Черно море да бъде въвлечено във войната “, сподели министърът в неделя, представен от CNN Turk.

Акар означи, че турската страна проверява появяването на мини в Черно море. В същото време той добави, че точният им брой към момента не е прочут, а съгласно известия в медиите те са към 400. „ Не знаем кой ги е оставил. Знаем, че са съветско произвеждане, само че не знаем коя страна ги е пуснала”, сподели турският министър.

Центърът за връзки с обществеността на ФСБ заяви на 19 март, че мини, конфигурирани от украинските Военноморски сили на подстъпите към пристанищата в Черно море, могат да се отнесат към Босфора заради разкъсване на въжетата. В края на март - началото на април три пъти бяха открити плаващи мини край крайбрежията на Турция, всички те бяха унищожени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР