Турският министър на отбраната Хулуси Акар каза тази вечер, че

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар каза тази вечер, че
Коментари Харесай

Още кораби със зърно отплават от украински пристанища

Турският министър на защитата Хулуси Акар сподели довечера, че още три кораба със зърно ще изоставен през днешния ден украинските пристанища, оповестяват международните медии.
Прочетете още
" Отплаването на трите кораба е планувано с помощта на интензивната работа на Съвместния център за съгласуваност ", сподели министърът, без да прецизира пристанището, от което ще потеглят те.

Първият транспортен съд с предопределено за експорт украинско зърно, напуснал Украйна след началото на съветската инвазия на 24 февруари, отплава в понеделник от пристанище Одеса.

Акар сподели също, че празен транспортен съд се чака да замине за Украйна, откакто бъде инспектиран в Истанбул. Говорител на администрацията на Одеска област сподели в сряда, че турски транспортен съд се чака да дойде на следващия ден в украинското пристанище Черноморск. По думите му това ще е товарният транспортен съд " Оспри С ", плаващ под либерийски байрак.

В изказването на турския министър се споделя още, че той е провел диалози с министрите на защитата и инфраструктурата на Украйна за разискване на обстановката с износа на зърно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР