Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар обвини днес Гърция

...
Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар обвини днес Гърция
Коментари Харесай

Турция обвини Гърция в провокации

Турският министър на националната защита Хулуси Акар упрекна през днешния ден Гърция в нарушение на духа на добросъседство и в продължение на осъществяването на провокативни дейности , съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Акар уточни, че последният образец за отношението на Атина към Анкара е решението ѝ на процедура "да анулира " поканата за Турция да взе участие в ученията на НАТО "Тайгър мит " ( "Tiger Meet ") в Гърция .

Турция се отдръпна от учението "Тайгър мит ", откакто стана ясно, че Атина употребява неразбирателствата си с Анкара и вкарва промени в техническите условия на учението, а турските претенции не са били признати , осведоми Анадолската организация.

Според Акар макар желанието на Турция за развиване на добросъседството Гърция настойчиво продължава да прави провокативни дейности в Егейско и в Средиземно море .

Отказахме се от присъединяване си в "Тайгър мит ". Казахме, че няма да допуснем да бъдат осъществени начинания, ориентирани срещу нас , добави той.

Учението "Тайгър мит " се чака да се състои в Гърция от 9 до 20 май. Турция планираше да взе участие с изтребители Ф-16 от военновъздушната база в град Балъкесир (Западна Турция).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР