Турският играч от НБА Енес Кантер разкритикува остро инвазията на

...
Турският играч от НБА Енес Кантер разкритикува остро инвазията на
Коментари Харесай

Играч от НБА: Ердоган е Хитлер на нашето време

Турският състезател от НБА Енес Кантер разкритикува остро нашествието на страната си в Северна Сирия, в обитаемоте с кюрди региони. Центърът на Бостън Селтикс даже си разреши да нападне президента Реджеп Ердоган. Според него той не съблюдава никакви човешки права и по тази причина баскетболистът го окачестви като "Хитлер на нашето време ".

„ Ердоган няма никакво почитание към човешките права. Няма никаква народна власт, независимост на словото, религията или изразяването в Турция. Той несъмнено е доста неприятен човек. Наричам го "Хитлер на нашето време ", и то с причина ", съобщи Кантер за CNN.

Според него това, което се случва с кюрдите в Северна Сирия е човешка покруса. „ Имам доста другари кюрди и те са невероятни хора. Това, което се случва, е човешка покруса, тъй като доста почтени мъже, дами, деца и бебета умират. Мисля, че Турция би трябвало да спре нашествието в Сирия ", сподели центърът.

27-годишния състезател съобщи, че няма да спре да изрича позицията си, макар че той и неговото семейство получават смъртни закани от Турция. „ Опитвам се да кажа истината на хората за това, което става, защото разполагам с платформа. Много е тъжно, тъй като в последна сметка става дума за моята страна, която аз обичам ", съобщи още Кантер.

През януари турската прокуратура изиска от управляващите в Съединени американски щати екстрадицията на Кантер, който е последовател на проповедника Фетулах Гюлен. Последният е упрекнат от Анкара в организирането на опита за прелом в Турция през лятото на 2016 година В Турция не се предават мачове по малкия екран на неговия Бостън Селтикс. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР