Турският гранд Галатасарай ще реши най-късно до края на седмицата

...
Турският гранд Галатасарай ще реши най-късно до края на седмицата
Коментари Харесай

Турски гранд решава до дни за звездата на Марек Юнион-Ивкони

Турският гранд Галатасарай ще реши най-късно до края на седмицата дали да предложи контракт на звездата на волейболния Марек Юнион-Ивкони Окело Дауди. Угандийската перла сега е на проби в елитния отбор и даже направи доста мощни игри в интернационалния шампионат в Турция, присъединяване в който взе и родният първенец Нефтохимик. 22-годишният диагонал попиля бургазлии при триумфа 3:0 на Галатасарай като записа и 18 точки (1 ас, 2 блока, 75% сполучлива атака). В турския отбор играе националът Теодор Тодоров от този сезон.

Дауди бе притеглен в Дупница през предходната година и единствено за един сезон сподели, че има извънредно бъдеще. От Марек Юнион-Ивкони имаха намерение и този сезон да го задържат, като единствено при предпочитание от огромен европейски клуб бяха в подготвеност да го пуснат още това лято. В негово неявяване дупничани употребяват на този пост младия Димитър Дулчев. Ако до трансфер не се стигне, Дауди ще се завърне в Дупница, с цел да продължи подготовка за новия сезон в Суперлигата на България.

В последните години Марек Юнион-Ивкони се трансформира в безспорен хегемон в прехвърлянията на свои играчи в мощни тимове в Европа, а Цветан Соколов, Дмитрий Бахов и Гьорги Гьоргиев са измежду най-силните в своите постове в шампионатите на Стария континент.

Милчо Максимов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР