Турският гранд Галатасарай не успя да постигне първи успех в

...
Турският гранд Галатасарай не успя да постигне първи успех в
Коментари Харесай

Гол в 92-ата минута попари Галатасарай насред Истанбул

Турският гранд Галатасарай не съумя да реализира първи триумф в груповата фаза на Шампионската лига. " Чим-бом " водеше до 92-ата минута на Брюж, само че в последна сметка приключи 1:1 с белгийския отличник.

По този метод гостите заемат краткотрайно третата позиция в група " А ", имайки точка задатък пред тазвечерния си противник. Тази позиция пък ще разреши на един от двата отбора да продължи в елиминациите на Лига Европа.

Първото попадение в срещата падна още в 11-ата минута и беше дело на Адем Буюк. Нападателят получи прекрасен пас от Байрам, измъкна се от персоналния си надзирател Дели и с хубав изстрел не остави късмет на Симон Миньоле.

След това Брюж имаше своите мигове на " Тюрк Телеком Арена ", само че Еманюел Денис и Луи Опенда не успяваха да завоюват самостоятелния си конфликт против опитния пазач на домакините Фернандо Муслера.

Адем Буюк пък можеше да се извиси още по-високо във фенските очи довечера, само че в средата на втората част пропусна да удвои преднината на своите след ужасно воле.
 Байер (Леверкузен) победи Локомотив (Москва) с 2:0 като посетител
Байер (Леверкузен) със стратегически триумф в Москва

Германците завоюваха като посетител с 2:0 над съветския отличник Локомотив

И когато всички в турската столица чакаха успеха, привидно немислимото за тях се случи в 92-ата минута. Диата бе огрян от момент на самостоятелен проблясък и с съвършен шут от границата на наказателното поле, хвърли в див възторг гостуващите почитатели.

До края нервите взеха връх и двама футболисти на Брюж бяха изгонени от основния арбитър. В оставащите мигове обаче отсъствието на Мата и Диата не се оказа съдбовно рухването на още един гол в мрежата на Миньоле.

В идващия кръг Галатасарай гостува на ПСЖ, до момента в който Брюж приема на собствен терен Реал (Мадрид).

ГАЛАТАСАРАЙ - БРЮЖ 1:1

1:0 Адем Буюк (11 " ), 1:1 Диата (90+2 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР