Турският гражданин Емруа Хескин се изправи днес пред пловдивския Окръжен

...
Турският гражданин Емруа Хескин се изправи днес пред пловдивския Окръжен
Коментари Харесай

Турчинът, опитал да подкупи с 200 лв. полицаи: Невинен съм!

Турският жител Емруа Хескин се изправи през днешния ден пред пловдивския Окръжен съд по обвиняване за предоставяне на рушвет на двама служители на реда, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Престъплението е станало на 27 февруари 2021 година в Пловдив, когато Хескин е карал " Опел Астра " и е спрян за инспекция.

Оказало се, че 36-годишният Емруа е недееспособен лидер и не има удостоверение за ръководство, годно за категорията, към която спада ръководеното от него МПС. След това обвиненият опитал да подкупи чиновниците на реда с 200 лв., с цел да не смъкват и изземат табелите с регистрационни номера на Опела.

За делото бе извикан преводач от турски език, а сега Емруа Хескин е с мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв., само че и със възбрана да напуща България.

В залата той съобщи, че работи в Пловдив като строител (куфражист) и поради ниския курс на лирата заплатата му е доста по-голяма от тази, която би получавал в родината си за същата работа. Поиска обаче от съда да му позволи да пътува до Турция, с цел да възобнови визата си, която към този момент е изтекла от 2 месеца.

" Не се признавам за отговорен! Невинен съм! Искам да видя децата си, а сега не мога да направя това ", съобщи 36-годишният турчин в съда.

Съдията не почете молбата му за овакантяване на страната, защото е упрекнат в тежко съзнателно закононарушение и има заплаха да се укрие. Ако бъде приет за отговорен, за действието законът планува отнемане от независимост до 5 години. Делото стартира на 9 февруари от 9,30 часа, когато ще се изслушват очевидците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР