Турските военни предприеха нова широкомащабна операция срещу кюрдските бойци в

...
Турските военни предприеха нова широкомащабна операция срещу кюрдските бойци в
Коментари Харесай

Турската армия предприе нова широкомащабна операция в Северен Ирак

Турските военни започнаха нова широкомащабна интервенция против кюрдските бойци в Северен Ирак, заяви през днешния ден турският министър на националната защита Хулуси Акар, представен от Анадолската организация и Ройтерс.

Акцията е подхваната тази нощ.

Турски бойни самолети, хеликоптери и дронове са обстрелвали разнообразни цели, измежду които лагери, тунели, убежища и хранилища за боеприпаси на кюрдските бойци в Северен Ирак, уточни Акар.

Операцията се прави против бойците, намиращи се в регионите Метина, Зап и Авашин-Басян. В акцията вземат участие и командоси, които са навлезли в района, сподели министърът на защитата на Турция.

Засега нашата интервенция продължава сполучливо, както е планувано. Целите, които трябваше да бъдат обезвредени в първата фаза, са завладяни, сподели той, без да дава повече информация за нанесените вреди и за убити бойци при интервенцията.

Офанзивата има за цел да " бъдат предотвратени терористични набези " и " да се обезпечи граничната сигурност ". Акцията се прави и с поддръжката на артилерийски елементи, уточни Акар.

Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа (СЗН).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и свързани с нея бойци са дейни в Северна Сирия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР