Турските власти все още не виждат конкретни стъпки от страна

...
Турските власти все още не виждат конкретни стъпки от страна
Коментари Харесай

Турция: Швеция и Финландия още не са изпълнили условията ни за НАТО

Турските управляващи към момента не виждат съответни стъпки от страна на Швеция и Финландия, които биха предиздвикали Анкара да преразгледа позицията си за присъединението към НАТО на двете северни страни, заяви вицепрезидентът на Турция Фуат Октай по телевизия " Си-Ен-Ен-Тюрк ", цитаран от Българска телеграфна агенция.

Ние чакаме съответни дейности от страна на Швеция и Финландия, сподели Фуат Октай, разяснявайки позицията на Турция преди срещата на НАТО в Мадрид, на която се възнамерява да бъде прегледан въпросът за присъединението на двете северни страни към НАТО. Октай посочи, че стъпки, които удовлетворяват Турция, към този момент не са подхванати.

Под " съответни " стъпки турският вицепрезидент има поради в Швеция и Финландия да бъде неразрешена активността на организации, които Турция счита за терористични и да бъдат предоставени съответни писмени отговорности.

По мнението на нашата страна НАТО е " чадър за сигурност ", заради което всички влизащи в блока страни поемат върху себе си отговорности за отбрана на общите граници. Ние не желаеме страни, поддържащи терористични организации, да се намират в рамките на границите на НАТО. Това е нашата позиция, а възражения срещу разширението на НАТО ние нямаме, съобщи Октай.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР