Турските власти въведоха днес допълнителни ограничения в новогодишната нощ в

...
Турските власти въведоха днес допълнителни ограничения в новогодишната нощ в
Коментари Харесай

Турция въведе допълнителни ограничения за новогодишната нощ

Турските управляващи вкараха през днешния ден спомагателни ограничавания в новогодишната нощ в границите на битката с ковид. В оповестената директива на министерството на вътрешните работи се прецизира, че рестриктивните мерки ще важат и за задграничните туристи.

Според инструкцията от 21.00 часа /20.00 часа - българско време/ на 31 декември до 10.00 часа на 1 януари ще бъде неразрешено да се излиза на централните туристически улици и площади във всички турски градове и окръзи.

В Истанбул е неразрешено да се излиза на пешеходния бул. "Истиклял " и на площад "Султанахмет ", в Анкара - на площад "Къзълай ", в Измир - на площад "Гюндогду ".

По-рано турското министерство на вътрешните работи забрани осъществяване на каквито и да било всеобщи развлекателни мероприятия в хотели на цялата територия на страната от 31 декември до 4 януари. След 22.00 ч. в дните на рестриктивните мерки управата на хотелите няма право да пуска музика, като след този час е неразрешена също и музика, изпълнявана онлайн. Министерството разпореди да не бъде допускано стълпотворение в хотелите, в това число в зоните за хранене.

На 14 декември Ердоган разгласи въвеждане в Турция на полицейски час от 21.00 ч. на 31 декември до 05.00 ч. на 4 януари в границите на битката с разпространяването на новия ковид. Към момента в Турция е в действие ограничаване за излизане на открито сред 21.00 ч. и 05.00 ч. както през делничните дни, по този начин и през уикенда. Наред с това се лимитира броят на посетителите в магазините и комерсиалните центрове. При влизане в търговски обекти се регистрира QR-код, който в Турция назовават "здравен код ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР