Турските власти в Одрин са задържали петима души по подозрение

...
Турските власти в Одрин са задържали петима души по подозрение
Коментари Харесай

АРЕСТИ В ОДРИН: Българи, обвинени за връзка с терористичната организация Гюлен

Турските управляващи в Одрин са задържали петима души по съмнение във връзки с терористичната организация на Фетуллах Гюлен - Фето, при опит да преминат незаконно в България с микробус, оповестяват турски медии.

Освен петимата тях са арестувани и трима български жители, които са обвинени, че са им помагали за незаконното прекачване в България, написа Българска телеграфна агенция.

Екип на граничните управляващи за битка против терора и незаконния трафик в Одрин спрял за инспекция микробус в региона на селището Йеникадън, след получен сигнал, че няколко души ще избягат в България. В микробуса пътували шестима души, измежду които едно дете, оповестява Нова телевизия.

При инспекцията се оказало, че против двама от групата е издадена правосъдна заповед за задържане поради връзки с Фето и осуетения опит за прелом през предходната година, а останалите трима били в листата на подозрителните лица за същото. Петимата били задържани и предадени на съда, който постановил да бъдат изпратени в пандиза. Детето било предадено на близки хора.

Арестувани са и трима български жители с букви на латиница N.M.K, G.Y.M и S.H.V, които са обвинени, че са организирали незаконното прекачване на групата.

При обиска у българските жители е открита огромна сума в евро, за която се допуска, че е била платена, с цел да прекарат групата в България.

Съдът в Одрин постановил българите да бъдат изпратени в пандиза.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР