Турските власти са започнали разследвания срещу 600 души във връзка

...
Турските власти са започнали разследвания срещу 600 души във връзка
Коментари Харесай

Турските власти разследват над 600 души заради разрушените сгради при земетресенията

Турските управляващи са почнали следствия против 600 души във връзка със постройките, които се срутиха при пагубните трусове в Южна Турция по-рано този месец, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на министъра на правораздаването Бекир Боздаг.
Министърът заяви, че 184 от общо 612 обвинени са арестувани в очакване на правосъден развой. Сред арестуваните са строителни бизнесмени и притежатели на здания, сподели Боздаг от координационен център в Диарбекир, Югоизточна Турция. " Откриването на доказателства в постройките продължава като основа за наказателно следствие ", добави Боздаг.  Над 170 хиляди здания се сринаха радикално или бяха съществено развалени при земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7.7 и 7.6 по Рихтер, предизвикали гибелта на десетки хиляди хора в Южна Турция и Северна Сирия.  Експертите настояват, че доста от срутените постройки са били построени с некачествени материали и способи, неотговарящи на държавните стандарти. Опозиционни партии упрекнаха държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган, че не е съумяло да наложи строителните разпореждания.
Сред арестуваните е и кметът на град Нурдагъ, едно от най-пострадалите при земетресенията места, за който се твърди, че не е обезпечил осъществяването на строителни инспекции.
Турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) заяви, че 9470 вторични труса са станали в региона, обиден от земетресенията. Очакваме тези вторични земетресения да продължат най-малко две години, съобщи генералният шеф на АФАД Орхан Татар пред публицисти в Анкара. По думите му днешното земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер, което удари региона на Бор, град на към 245 км западно от епицентъра на 6 февруари, се смята за " без значение " от предходните земетресения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР