Турските власти са заловили 2554 души като част от общонационална

...
Турските власти са заловили 2554 души като част от общонационална
Коментари Харесай

Турция заловила над 2550 души след атентата в Анкара

Турските управляващи са заловили 2554 души като част от общонационална интервенция за битка с тероризма, почнала откакто кюрдски екстремисти. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира вътрешния министър Али Йерликая.

Властите са издирвали 12 от бегълците повече от 10 години ,  91 са били търсени от 5-10 години, а 2451 - по-малко от пет години, прецизира той.

Припомняме, че Турция съобщи по-рано тази седмица , че всички цели, принадлежащи на неразрешената милиция на Кюрдската работническа партия (ПКК) и милицията на сирийските кюрди, са законни цели за нейните сили. Това се случи, откакто ПКК пое отговорност за бомбения атентат предходната неделя, който рани двама служители на реда и умъртви двама нападатели.

Анкара заяви, че нападателите са пристигнали от Сирия. Подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили, ръководени от милицията, която Турция смята за терористична организация, обвързвана с ПКК, отхвърлиха това.

Съединените щати и Европейският съюз (ЕС) считат ПКК за терористична организация, само че не и милицията.

След нападението Анкара предприе серия от въздушни удари и наземни офанзиви като в същото време ускори интервенциите за сигурност вкъщи.

Йерликая сподели в обществената медийна платформа X, че бегълците са били хванати като част от общонационална самодейност, наречена " Операция Герои ".
 Турция ликвидирала 58 кюрдски бойци в Северна Сирия
Турция ликвидирала 58 кюрдски бойци в Северна Сирия

Серия офанзиви против кюрдите след атентата в Анкара

" Няма да позволим на укриващи се нарушители да обикалят улиците ни. Решени сме да ги заловим и предадем на правораздаването ", сподели той, без да споделя към кои групи принадлежат хванатите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР