Турските власти са решени да противодействат на действията на силите,

...
Турските власти са решени да противодействат на действията на силите,
Коментари Харесай

Ердоган за падането на турската лира: Външни сили се опитват да спират развитието на Турция

Турските управляващи са решени да противодействат на дейностите на силите, които се пробват да подкопават икономическата непоклатимост на страната с " финансови операции ", съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

Няма да предадем тази страна в ръцете на тези, които продават родината си за един $, сподели президентът.

Турция е подложена на необясними нападки поради стъпките, които са приветствани, в случай че се подхващат от други страни, сподели още Ердоган.

Той уточни, че турската стопанска система ще продължи развиването си по разпоредбите за свободния пазар. Президентът посочи, че изказванията, че може да се наложи Турция да разгласи изключително състояние в областта на стопанската система, не подхождат на действителността.

По думите му държавното управление и отсега нататък няма да позволява повишение на главния лихвен %. Не очаквайте нищо друго от мен, означи турският водач.

Турската лира спадна до рекордно ниско ниво от 17 лири за щатски $ в петък, като при най-ниското й равнище тя записва обезценяване от 55 на 100 за актуалната година. В момента инфлацията в страната е от над 21 % под въздействието на девалвацията на турската лира.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР