Турските власти са разпоредили задържането на 132-ма души в национални

...
Турските власти са разпоредили задържането на 132-ма души в национални
Коментари Харесай

Над 100 полицаи и граничари арестувани в Турия

Турските управляващи са разпоредили задържането на 132-ма души в национални интервенции, ориентирани към заподозряни поддръжници на основания в Съединени американски щати мюсюлмански свещеник Гюлен, оповестява " Анадолу ", представени от " Ройтерс ".

В началото на деня, управляващите са наредили задържането на 30 души от бреговата защита и флота на Турция. В обособена серия от акции в 23 провинции е разпоредено задържането на други 102-ма, в това число бойци и чиновници в силите за сигурност.

Властите постоянно правят такива интервенции против хипотетични поддръжници на Гюлен след опита за прелом от юли 2016 година

Последните интервенции са два дни след президентските и парламентарните избори в Турция. Президентът Ердоган завоюва още пет години ръководство, а неговата партия и нейните съдружници си осигуриха болшинство в новия парламент.

Ердоган също завоюва широкомащабни изпълнителни пълномощия в нова конституция, подкрепена от гласоподавателите в референдум от 2017 година, който влезе в действие след изборите в неделя.

Ердоган и неговата партия настояват, че ограниченията са нужни за битката със заканите за националната сигурност. Гюлен, някогашен съдружник на Ердоган, живее в заточение в Пенсилвания от 1999 година и продължава да отхвърля присъединяване в опита за прелом. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР