Турските власти са повишили мерките за сигурност във връзка с

...
Турските власти са повишили мерките за сигурност във връзка с
Коментари Харесай

Противникът на Ердоган с бронирана жилетка ден преди вота

Турските управляващи са повишили ограниченията за сигурност по отношение на изказвания за вероятен опит за убийството на претендента на обединената опозицията за президент Кемал Кълъчдароглу.

По отношение на сигурността на Кемал Кълъчдароглу са били взети спомагателни ограничения, като на последния си избирателен протест в Анкара през вчерашния ден той е бил облечен с бронежилетка, осведоми уеб сайтът Хаберлер. Кълъчдароглу е бил охраняван от снайперисти от самото начало, до момента в който е говорел на митинга.

Подобни ограничения са били приложени по отношение на опозиционния претендент за президент и на митинга в черноморския град Самсун.

С бронирана жилетка на митинга в Анкара нощес е бил и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, който е претендент за вицепрезидент на опозиционния Национален алианс - коалиция на шест политически партии, издигнала кандидатурата на Кълъчдароглу.

Имамоглу стана обект на нахлуване по време на спонтанен протест в град Ерзурум. Група хора замеряха с камъни рейса, до момента в който Имамоглу говореше от покрива му. При нападението имаше потърпевши, а управляващите задържаха 15 души по съмнение за присъединяване в случаите.

Турският публицист Мердан Янардаг писа във в. " Биргюн " неотдавна, че група от Грузия се е трансферирала в Турция с желание да убие кандидат-президента Кълъчдароглу. Новината провокира резултата на бомба в страната и мигновено бе публикувана във всички медии.

Републиканската прокуратура стартира следствие против журналиста Мердан Янардаг поради обявата му. Той бе свикан в Републиканската прокуратура, с цел да даде показания по отношение на изказванията.

Продължава следствието на прокуратурата по случая.

Кълъчдароглу разяснява предизвестията за допустимо нападение против него в обществените мрежи:

" И в този момент стигнахме до последния стадий - закани с оръжие и ликвидиране. Те вършат последното си предизвестие в своите мозъци. Те са невежи, нечестни, глупави, чакали! Ще ме плашите ли? Предпочитам да умра прав, в сравнение с да падам на колене и да пребивавам! Хайде, дано се срещнем. О, Боже, в случай че оживеем, аз ще продължа да бъда най-големият призрачен сън. Ако нещо се случи с мен, вие ще им отнемете тези 418 милиарда $. Това е моето наследство към вас ", написа Кълъчдароглу, който упреква настоящето държавно управление, че е съизвършител в кражбата на милиарди долари от народа от незаконни групировки.

Според Кълъчдароглу при ръководството на партията на Ердоган " мафията, наркобароните и други незаконни групировки са откраднали 418 милиарда $ от народа ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР