Турските власти са открили телата на 12 мигранти, измръзнали до

...
Турските власти са открили телата на 12 мигранти, измръзнали до
Коментари Харесай

Турция обвинява Гърция за смъртта на 12 мигранти

Турските управляващи са разкрили телата на 12 мигранти, измръзнали до гибел покрай гръцката граница. Това заяви в сряда министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, обвинявайки гръцката гранична полиция, че ги е върнала назад през границата без обувки, съобщи Ройтерс.

Гръцките управляващи не дадоха отговор незабавно на молбата за коментар по отношение на обвиняването. В предишното Атина е отричала турските изказвания, че нейните сили изтласкват мигрантите, които залавят, назад в Турция или потапят лодките с мигранти в морето.

Сойлу написа в Twitter, че 12-те починали са били част от по-голяма група от 22 мигранти, на които гръцката гранична защита е свалила обувките и облеклата. Той не заяви националността на мигрантите.

Гърция е един от главните направления към Европейския съюз за бежанци от Африка, Близкия изток и други страни, макар че потокът е намалял от 2015-2016 година насам, когато повече от един милион души минаха през страната към други страни от Европейски Съюз.

През март 2016 година Европейски Съюз реализира съглашение с Турция за прекъсване на бежанския поток към блока и за това Анкара да одобри сирийците, бягащи от войната в страната си, в подмяна на милиарди евро.

Понастоящем Турция е хазаин на към 4 млн. сирийски бежанци, както и на към 300 000 афганистанци. Тя съобщи, че няма да приема повече мигранти.
 Разбиха мрежа за трафик на мигранти от Турция, спечелила милиони
Разбиха мрежа за трафик на мигранти от Турция, спечелила милиони

Бежанците се прекарвали до Италия по море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР