Турските власти арестуваха член на ДАЕШ (Ислямска държава). Властите вярват,

...
Турските власти арестуваха член на ДАЕШ (Ислямска държава). Властите вярват,
Коментари Харесай

Турция предотврати атентат срещу австралийци и новозеландци на Галиполи

Турските управляващи арестуваха член на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). Властите имат вяра, че арестуваният е възнамерявал офанзива на мероприятия в Галиполи тази седмица във връзка Първата международна война , на които са взели участие стотици австралийци и новозеландци , осведомят " Ройтерс " и " Гардиън ".

Заподозряният, жител на Сирия, е задържан при полицейска интервенция в Османие. Той е измежду няколко арестувани членове на ДАЕШ.
 Снимка 420106
Източник:

Турската полиция допуска, че Абдул Карим Хелиф е възнамерявал офанзива като възмездие за всеобщата пукотевица в джамии в Крайстчърч , Нова Зеландия.

Като доказателства против Хелиф са конфискувани две SIM карти и един телефон " Самсунг ".

Граждани на Австралия и Нова Зеландия всяка година пътуват до Турция, с цел да вземат участие в службите в памет на починалите по време на несполучливата Галиполска интервенция на Антантата за изтласкване на османската войска от Галиполи и Дарданелите.
 Снимка 420105
Източник:

Днес бойци от Нова Зеландия, Австралия, Турция и други страни участваха в събитията на полуострова. Утре сутринта австралийци и новозеландци ще проведат специфична работа, с която ще отбележат десанта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР