Турските власти арестуваха 25 заподозрени във връзка със стрелбата в

...
Турските власти арестуваха 25 заподозрени във връзка със стрелбата в
Коментари Харесай

Турция арестува 25 заподозрени за стрелбата в църква

Турските управляващи арестуваха 25 обвинени във връзка със стрелбата в черква в Истанбул. Това заяви министърът на правораздаването Йълмаз Тунч в петък, съобщи Reuters.

Сред 25-те арестувани двама са обвинени директно за стрелбата, за които се счита, че са свързани с Ислямска страна, написа Тунч в X.

Двамата съществени обвинени са били непознати жители, единият от Таджикистан, а другият от Русия, сподели по-рано министърът на вътрешните работи.

Ислямска страна пое отговорност за офанзивата, като изясни, че е в отговор на апела на водачите на групировката да се нападат евреи и християни.

Тунч сподели, че 25-те обвинени са упрекнати в участие в противозаконна организация и утежняващо съзнателно ликвидиране. Други девет обвинени пък са били освободени в очакване на процеса.

Нападението бе осъществено в неделя сутринта в италианската католическа черква " Санта Мария " в истанбулския квартал Сариер. Един турски жител бе погубен, докато присъстваше на службата.

Кадри от камери за видеонаблюдение в църквата демонстрират по какъв начин маскираните въоръжени мъже влизат в постройката и стрелят по мъжа, който върви пред тях.

" Ислямска страна " е направила голям брой набези в цяла Турция, в това число против нощен клуб в Истанбул на 1 януари 2017 година, при които бяха убити 39 души.

Турските управляващи са задържали 2086 души, обвинени във връзки с Ислямска страна от юни 2023 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР