Турските спасители извадиха изпод развалините 5-годишно момиченце, съобщи БНТ. Спасяването

...
Турските спасители извадиха изпод развалините 5-годишно момиченце, съобщи БНТ. Спасяването
Коментари Харесай

Спасиха 5-годишно момиченце изпод руините в Турция

Турските спасители извадиха отдолу под руините 5-годишно момиченце, заяви Българска национална телевизия. Спасяването на детето е посрещнато с бурни овации от локалните хора.

Към момента жертвите на мощното земетресение в източната турска провинция Елязъг са 38, избавените са 45. По данни на БНР, дружно с 5-годишното момиченце, денонощие след труса, е избавена и неговата майка.

Вече близо две денонощия след бедствието избавителните интервенции не престават. Екипите работят при негативни температури.

Ранените в резултат на труса са 594. Здравният министър на Турция Фахреттин Коджа заяви, че общо 104 души не престават да се намират в лечебни заведения, като 13 от тях са в интензивно поделение.

Управлението по изключителните обстановки е доставило над 150 ТИР-а с помощи, в това число 10 000 палатки за фамилии, 17 000 кревати, 37 000 одеяла. Финансови средства са отпуснали и разнообразни министерства. Продължават да идват помощи, събрани от цяла Турция. Много хора са настанени в държавни институции, спортни зали и учебни заведения.

След първия трус с магнитуд 6.8 последваха към 790 вторични, като 21 от тях бяха с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР