Турските сили за сигурност арестуваха най-малко 82 чуждестранни граждани при

...
Турските сили за сигурност арестуваха най-малко 82 чуждестранни граждани при
Коментари Харесай

Мащабна акция в Истанбул! Десетки са арестувани

Турските сили за сигурност арестуваха минимум 82 задгранични жители при огромна акция, извършена в град Истанбул, заяви „ Дейли Сабах “.

Задържаните са обвинени за връзки с джихадистката формация „ Ислямска страна “. Полицейската интервенция е била извършена в няколко квартала на огромния град.

Истанбулската полиция разгласи, че задържаните са възнамерявали да отидат в Сирия, с цел да се борят в редиците на терористичната организация. Те ще бъдат изправени пред съда, като ще им бъдат повдигнати обвинявания за членуване в терористична група.

Междувременно стана ясно, че при обособена интервенция в южната провинция Адана са били арестувани 11 сирийци – още веднъж за връзки с „ Ислямска страна “. Повече от 300 души бяха убити на турска земя при атентати на ДАЕШ през миналите години.

Само от месец август 2016 година насам при интервенции на турската полиция са задържани близо 1000 обвинени за връзки с терористичната формация. През миналите месеци ДАЕШ загуби огромна част от териториите си в Сирия и Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР