Турските разследващи органи провеждат операция в гора край Истанбул и

...
Турските разследващи органи провеждат операция в гора край Истанбул и
Коментари Харесай

Турция търси трупа на изчезналия саудитски журналист на две места

Турските проверяващи органи организират интервенция в гора край Истанбул и Ялова в търсене на тленните остатъци на саудитския публицист и отстъпник Джамал Хашоги, оповестява Reuters, представена от БГНЕС.
Според неназован източник " следствието допуска, че неговите остатъци евентуално са в Ялова или в Белградската гора ". Същият източник твърди, че полицията е събрала многочислени ДНК мостри от постройката на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, които сега се изследват.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп съобщи, че безследно изчезналият саудитски публицист и отстъпник Джамал Хашоги към този момент не е сред живите, оповестиха от пресслужбата на Белия дом.
" Това е в действителност доста тъжно ", добави президентът на Съединени американски щати. Тръмп означи, че ще изчака приключването на следствието, преди да направи " доста мощно заявление ". Той акцентира, че отговорните за гибелта на журналиста ще бъдат застигнати " от съществени последици ".
Хашоги за последно бе забелязан на 2-ри октомври да влиза в саудитското консулство в Истанбул, с цел да оформи документи, нужни, за подписване на брак със своята турска избраница. От посолството на кралството в Съединени американски щати опровергаха изказванията за убийството на изчезналия публицист. По-късно медиите разпространиха новината, че турските управляващи разполагат с видеозапис, доказващ убийството на Хашоги в саудитското консулство.
Междувременно телевизия CNN популяризира информацията, че Рияд има подготвеност да признае, че гибелта на Хашоги е настъпила в консулството по време на разпит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР