Турските прокурори искат до три години затвор за попзвездата Гюлшен

...
Турските прокурори искат до три години затвор за попзвездата Гюлшен
Коментари Харесай

Прокурори искат три години затвор за турската Мадона

Турските прокурори желаят до три години затвор за попзвездата Гюлшен Байрактар ​​Чолакоглу, известна още като турската Мадона. Популярната певица е упрекната в подбудителство на ненавист и разделяне в обществото.

 

В обвинителния акт, направен от Главната прокуратура на Истанбул, 702 институции и лица са посочени като " жалбоподатели ", в това число министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк.

 DHA

Турската полиция задържа Чолакоглу, известна като Гюлшен, на 25 август за забележки, в които се твърди, че обиди възпитаниците на религиозните учебни заведения Имам Хатип в страната. 46-годишната авторка и изпълнителка на песни, по време на концерт през април, се майтапи със собствен сътрудник, като интуитивно уточни приключилите тези учебните заведения като „ перверзни “. По-късно певицата бе освободена от пандиза, само че остана под домакински арест.

 

Гюлшен, която се извини за коментара си, ще се яви пред първоинстанционния углавен съд в Истанбул през идващите дни, в случай че обвинителният акт бъде признат от председателстващия арбитър, оповестиха локални медии.

 DHA

Президентът Реджеп Тайип Ердоган също е ученик на учебните заведения Имам Хатип в Турция. Те се концентрират върху религиозни предмети, в това число Корана и ученията на пророка Мохамед, наред с други ислямски обичаи. Първоначално това е институция за образование на имами, само че през днешния ден броят на тези образователни заведения се е нараснал повече от три пъти от 2014 година Много постоянни гимназии са превърнати в имам хатипи, което провокира митинг от родителите на някои деца.

 

Европейският съюз и Съединените щати показаха угриженост по отношение на положението на свободата на словото в Турция през последните години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР