Турските медии продължават да си задават въпроса с какво е

...
Турските медии продължават да си задават въпроса с какво е
Коментари Харесай

Какво се договориха Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган в Анкара

Турските медии не престават да си задават въпроса с какво е обвързвана непредвидената аудиенция на съветския президент Владимир Путин в Анкара предходната седмица? Някои от анализаторите стигат до извода, че турският президент Реджеп Таийп Ердоган се е обидил от високомерното поведение на американския си сътрудник Доналд Тръмп и е решил, като проява към Вашингтон, да покаже обществено положителните си връзки с „ приятеля си Владимир “, написа съветското издание „ Правда ", представено от Фокус.
Турските публицисти означават една специфичност в характера на Ердоган: той възприема доста мъчително всяка рецензия по собствен адрес, а в случай че дружно с това се почувства засегнат, то той не прости обидата и се пробва да си отмъсти.
Поради тази специфичност, връзките му с немския канцлер Ангела Меркел и с Доналд Тръмп не са положителни. Германската „ желязна лейди “ се пробва да учи Ердоган на народна власт, за което? се наложи да изтърпи съпоставения на политиката си, с дейностите на хитлериска Германия.
Президентът на Съединени американски щати не рискува да наскърбява турския водач с сходни поуки, само че Ердоган няма да елементарни на Доналд Тръмп измяната. По време на срещата сред двамата в Белия Дом, турският държавен глава е изискал от американския си сътрудник да анулира заповедта за доставка на американско въоръжение за сирийските кюрди, които в Анкара смятат за „ терористи “. Американският президент е заречен да обмисли предлагането, само че незабавно щом Ердоган е напуснал Вашингтон, Тръмп се е разпоредил за изпращането на огромно количество оръжия за кюрдските отряди в Сирия, които са съдружници на Съединени американски щати.
Този ход е предиздвикал Ердоган да се раздели и с последните си илюзии за искреността на Вашингтон и го е тласнал дефинитивно към Москва. За да отмъсти на Тръмп за неговото надменност, турският президент се контракти дефинитивно с съветския си сътрудник Владимир Путин за покупката на съветски зенитно-ракетни комплекси за Противовъздушна отбрана С-400.
Сметките на турския президент са се оказали точни: Белият Дом едвам крие яростта си по отношение на решенията на Анкара. Освен това, Ердоган и Путин са се договорили за разделянето на Сирия на зони за деескалация, които могат да се възприемат като „ зони на въздействие “.
Освен това, двамата водачи се договориха дефинитивно за реализацията на плановете - за газопровода „ Турски поток “ и за построяването на първата турска Атомна електроцентрала АЕЦ „ Аккую “. Те са показали съгласие във връзка с референдума за самостоятелност на Иракски Кюрдистан.
По време на срещата в Анкара, турският държавен глава удостовери, че Анкара към този момент е направила първата вноска за закупуването на съветските системи за Противовъздушна отбрана С-400. Очаква се, че доставката на комплексите в Турция ще стартира след към две години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР