Турските лири изчезнаха от СофияТурските лири станаха най-трудно откриваемата валута

...
Турските лири изчезнаха от СофияТурските лири станаха най-трудно откриваемата валута
Коментари Харесай

Турските лири изчезнаха от София

Турските лири изчезнаха от София
Турските лири станаха най-трудно откриваемата валута в България. Парите на нашите югоизточни съседи безусловно се „ изпариха “ от обменните бюра в столицата.

Проверка на БГНЕС сподели, че турски лири сега съвсем не могат да се закупят в столицата.

В едно от бюрата, които посети нашият екип, беше разгласен единствено курс купува, а курс продава не бе посочен. Друго бюро напряко ни посрещна с надпис „ няма “ на мястото на курс продава. Най-любопитна процедура ни предложи трето бюро. Там общително ни помолиха да си запишем данните и когато имат лири дадоха обещание да ни се обадят, с цел да си купим по този начин мечтаната валута.

През последните месеци се следи обезценяване на турската парична единица. В петък лирата обнови следващия си исторически връх и завърши деня на равнище от 6,41 лири за $, загубвайки за един ден 20% от цената си. Това предизвика рецесия в обществото и бизнеса.

На обстановката косвено въздействат и неприятните връзки сред Анкара и Вашингтон. Съединени американски щати упорстват за освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекнат за присъединяване в опита за прелом против Ердоган през 2016 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР