Турските кораби Тузла и Ферахназ са пострадали в пристанището на

...
Турските кораби Тузла и Ферахназ са пострадали в пристанището на
Коментари Харесай

Два турски кораба са пострадали при обстрел на пристанището в Херсон - Свят

Турските кораби " Тузла " и " Ферахназ " са потърпевши в пристанището на украинския град Херсон при артилерийски обстрел, заяви вестник " Джумхуриет ", който цитира член на екипажа на единия от корабите.

" Вчера в пристанището падна снаряд. Другият транспортен съд, благосъстоятелност на Турция, беше ударен и гори. Парчетата от шрапнели, които се разпръснаха и върху върху нашия транспортен съд, предизвикаха вреди. Ние сме мощно обезпокоени ", съобщи пред представител на вестника п Хюсеин Чеби, представител на компанията притежател на Ферахназ " Чакъроглу денизджилик ".

" Ферахназ " е блокиран в Херсон от към година поради войната в Украйна. Поддържа се единствено от един член на екипажа - капитана.

Според информация на Ройтерс, основаваща се на видеозапис от местопроизшествието корабът " Тузла " е бил ударен от ракета. Улучен е мостикът на плавателния съд и е провокиран пожар. " Тузла " също е към този момент в Херсон съвсем година от февруари 2022. Корабът е благосъстоятелност на " Чайели Шипинг ".

Двата турски кораба се намират един до различен, няма данни за ранени или починали.

Общо 12 са заседналите турски кораби в пристанища, които не влизат в зърненото съглашение, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР