Турските хотели няма да се откажат след отмяната на пълния

...
Турските хотели няма да се откажат след отмяната на пълния
Коментари Харесай

Турските хотели няма да се откажат от системата all inclusive след локдауна

Турските хотели няма да се откажат след анулацията на цялостния локдаун в страната от системата " всичко включено " (all inclusive). За това е съобщил  представител на Федерацията на хотелиерите на Турция.

" Системата на шведска маса не може да бъде анулирана в Турция, само че заведенията за хранене в хотелите могат да създадат промени в количеството, разнообразието и вида показване на блюдата. Но това те могат да създадат единствено след координиране с туроператорите ". Това е коментарът на информация в някои средства за всеобща информация, че след анулацията на локдауна на 17 май турските хотели ще преминат от шведска маса към обслужване по меню.

Тази информация е доказана и от различен източник от туристическия бранш. По неговите думи, през 2021 година " от позиция на санитарните условия гостите няма да могат независимо да слагат в своите чинии желаните от тях ястия в заведенията за хранене ". С това ще се занимава човек от ресторанта. Това се прави в полза на гостите, с цел да не пипат те едни и същи принадлежности. " Такъв един метод е по-правилен от позиция на отбраната и обезпечаване на сигурността и  здравето на туристите в Турция ", разяснява източникът, поискал анонимност.

Спекулациите на тематика анулация на системата " всичко включено " в турските хотели се съживяват на практика всяка година, само че тази информация всякога не се удостоверява. През май миналата година министърът на културата и туризма на Турция Мехмет Нури Ерсой удостовери, че е  невъзможна анулация на системата " всичко включено " и " шведска маса " в страната. По думите на министъра, във връзка  с пандемията посетителите на хотелите със система all inclusive не могат сами да вземат храна и питиета - в този момент определените от тях блюда ще им бъдат давани от готвачи или келнери.

Условията за настаняване и хранене в турските хотели са измежду главните фактори, които притеглят всяка година по над милион българи, които почиват в средиземноморските хотели на южната ни съседка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР