Турски военни самолети са навлезли във въздушното пространство на Гърция,

...
Турски военни самолети са навлезли във въздушното пространство на Гърция,
Коментари Харесай

Гърция: Турски военни самолети нарушиха въздушното ни пространство

Турски военни самолети са навлезли във въздушното пространство на Гърция, това написа атинският вестник „ Катимерини “.

Два самолета на турския флот (CN-235 и ATR-72), както и турски хеликоптер са навлезли в региона за полетна информация на летището в Атина в понеделник, без да показват полетен проект.

Според гръцкия вестник в действителност са регистрирани три нарушаванията на въздушното пространство на Атина и в Югоизточната част на Егейско море.

Турските военни самолети са разпознати в сходство с интернационалните правила.

В събота турски боен аероплан CN-235, употребен за подкрепяне на флота, също е влезнал във въздушното пространство на Атина, без да подаде полетен проект, твърди „ Катимерини “.

" Нарушенията идват след релативно топене на напрежението сред двете съседки ", уточни още вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Разговорите сред турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва и гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година в Атина през декември м.г.  сложиха основата за забележителен прогрес в напъните за възстановяване на връзките сред двете страни.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР