Турски военни автомобили са навлезли днес в сирийската провинция Идлиб

...
Турски военни автомобили са навлезли днес в сирийската провинция Идлиб
Коментари Харесай

Турски военни автомобили навлязоха в сирийската провинция Идлиб

Турски военни коли са навлезли през днешния ден в сирийската провинция Идлиб под ескорта на джихадистката коалиция "Тахрир аш Шам ", съобщи Ройтерс, откакто заяви по-рано за конфликти сред турските сили и джихадистите.

Жител на обитаемо място на сирийско-турската граница и локален въстаник споделиха пред организацията, че са видели няколко автомобила с турски военни да влизат в Идлиб през контролния пункт "Атмах ", след което са били ескортирани от бойци на "Тахрир аш Шам ".

Вчера турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че сирийски бунтовници, подкрепени от турските сили, ще подхващат интервенция в тази зона, която е следена най-вече от "Тахрир аш Шам ".

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви през днешния ден за конфликти сред турските сили и джихадистите край граничното населено място Кафр Лусин.

Нахлуването бе осъществено след съглашение сред Турция, Русия и Иран да обособят зони за "деескалация " в Идлиб, само че договорката не включва "Тахрир аш Шам ", ръководена от някогашния Фронт "Нусра ", който до предходната година бе клон на Ал Кайда в Сирия, само че след това си смени името и се отхвърли от учреденото от Осама бин Ладен придвижване, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР