Турски учен твърди, че по времето на потопа, описан в

...
Турски учен твърди, че по времето на потопа, описан в
Коментари Харесай

Турски учен с ново тълкуване на потопа според Корана

Турски академик твърди, че по времето на потопа, разказан в свещените книги на три религии, Ной е употребявал мобилен телефон, а корабът му е работел с нуклеарна сила, написа "Хюриет дейли нюз ".

Явуз Йорнек, учител във факултета по морски науки на Истанбулския университет, изложи тезата си пред турската държавна телевизия ТРТ 1.

По думите му малко преди потопа, за който се споделя както в Стария завет, по този начин и в Корана, Ной е разговарял със сина си по клетъчен телефон.

"Имало е талази, високи 300-400 метра, а синът му е бил на километри разстояние. В Корана написа, че Ной е разговарял със сина си. Но по какъв начин е могло двамата да беседват? Дали е било знамение? Би могло. Ние обаче мислим, че той е приказвал със сина си по клетъчен телефон ", сподели ученият.

Според Йорнек също по този начин Ной, считан за оракул от мюсюлманите, самичък е построил от стоманени плоскости ковчега, който освен това употребявал нуклеарна сила. Той посочи, че приказва като академик.

Ной е уважаван по едно и също време от юдаизма, християнството и исляма.

Учени и авантюристи от години търсят Ноевия ковчег, с който Ной избавя фамилията си и доста двойки животни от бедствието, с което Бог санкционира човечеството.

"Нешънъл джиографик " излъчи преди години филм, в който група откриватели настояват, че са намерили останките на ковчега в планината Арарат (Агръ), Източна Турция.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР