Турски спасители вадят днес ранени хора от руините на шестетажна

...
Турски спасители вадят днес ранени хора от руините на шестетажна
Коментари Харесай

Срути се сграда, повредена при труса в Турция, има ранени

Турски спасители вадят през днешния ден ранени хора от руините на шестетажна постройка, която бе развалена при земетресенията в южната част на Турция на 6 февруари, а в този момент се е срутила дефинитивно. Инцидентът е станал в югоизточния град Шанлъурфа, оповестява ДПА, като се базира на Анадолската организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Спасителите приканиха да бъде защитавана тишина в региона на съборилата се постройка, с цел да могат да слушат за шумове под руините, оповестява Анадолската организация.

Записи от охранителна камера демонстрират по какъв начин постройката, намираща се на натоварена улица, пада.



Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 удариха югоизточната част на Турция в период от няколко часа на 6 февруари. Трусовете предизвикаха жертви и опустошения и в прилежаща Сирия.



Министърът на вътрешните работи на Турция заяви през вчерашния ден, че броят на жертвите е повишен на 45 968 души.

Земетресенията оставиха без дом близо два милиона души в Турция. Много от оживелите са настанени в палаткови лагери, само че някои хора започнаха да се връщат в разрушените си домове, отбелязва ДПА.

Турските управляващи проверяват 768 души по отношение на последствията от смъртоносните трусове   които раздрусаха региона на турско-сирийската граница.

Повечето от обвинените са представители на строителни компании, само че измежду тях е и кметът на Нурдагъ , който е измежду най-разрушените градове.

До момента са задържани 237 души, оповестява ДПА.

По данни на турско държавно управление над 200 000 здания са били развалени при трусовете . Около 50 % от тях са строени след 2001 година и би трябвало да дават отговор на по-стриктни строителни стандарти.

В Турция нараства публичният яд против неприятното строителство и широкоразпространената корупция, които се счита, че са съдействали за мащабите на бедствието, отбелязва ДПА. По-строги строителни правила бяха въведени в страната преди 20 години, само че те всеобщо се подценяват. Критици настояват, че следствията за корупция не стигат до същината на казуса. Отбелязва се също, че няма отстранени от служба политически фигури, свързани с пропуски, довели до големия брой смъртни случаи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР