Турски шофьор на ТИР се сдоби с две различни обвинения,

...
Турски шофьор на ТИР се сдоби с две различни обвинения,
Коментари Харесай

Надрусан на амфети опитва да прекара през границата 6,5 кила кокаин

Турски водач на ТИР се снабди с две разнообразни обвинявания, излиза наяве от известие на пресслужбата на Апелативна прокуратура -Пловдив.

Инцидентът е от ГКПП-Капитан Андреево. Там, въпреки всекидневно да е голям рискът от трафикиране на хероин от Турция към България, турски водач бил тестван... наопаки.

При опит да напусне страната ни Ф. С. (39 г.) и камионът му били отклонени за щателна митническа инспекция.

" В арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са били открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо нето тегло 6 кг и 476 грама. При осъществения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин.

Водачът е бил тестван за приложимост на наркотични субстанции с техническо средство, чието свидетелствуване дало позитивен резултат за приложимост на амфетамин и метамфетамин ", оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

По цени на правосъдната система той ще дава отговор за високорисково наркотично вещество – кокаин, на стойност 777 120 лв..

Освен това мъжът става обвинен и по члена от Наказателен кодекс за шофиране след приложимост на наркотични субстанции.

В момента е арестуван с прокурорска мярка за 72 часа.

Ето и цялостния текст на прокурорското известие:

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен и задържа турски жител за опит за контрабанда на кокаин за 777 120 лв. и за ръководство на камион след приложимост на опиати

На 18.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне страната ни към Република Турция е бил отклонен за щателна митническа инспекция товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от 39-годишен турски жител. В арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са били открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо нето тегло 6 кг и 476 грама. При осъществения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Водачът е бил тестван за приложимост на наркотични субстанции с техническо средство, чието свидетелствуване дало позитивен резултат за приложимост на амфетамин и метамфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ служител на реда при РУ-МВР-Свиленград.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково на лидера на товарната комбинация Ф.С., на 39 година, турски жител, са били повдигнати обвинявания за две закононарушения - за това, че на 18.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил без съответно позволение направил опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – кокаин с общо нето тегло 6 кг и 476 грама на обща стойност 777 120 лв., като действието е останало незавършено по независещи от него аргументи - закононарушение по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. И за това, че на 18.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство - закононарушение по член 343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково лидерът на товарния автомобил Ф.С. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР