Турски сеизмичен кораб е отплавал край бреговете на Кипър в

...
Турски сеизмичен кораб е отплавал край бреговете на Кипър в
Коментари Харесай

САЩ са разтревожени от турските сондажи край Кипър

Турски сеизмичен транспортен съд е отплавал край крайбрежията на Кипър в четвъртък сутринта, откакто Анкара издаде навигационен телекс (НАВТЕКС), резервиращ елементи от изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър. Това е ход, който съгласно известията, Вашингтон е нарекъл „ провокативен “, написа електронното издание на вестник " Катимерини ", представен от организация " Фокус ".

Сондажният транспортен съд „ Барбарос “ е видян край крайбрежията на Фамагуста в 6 часа сутринта, откакто отплава от турското пристанище Тасуку късно в сряда, което беше предшествано от НАВТЕКС, резервиращ блокове 2 и 3 и част от блок 13, всички от които са в кипърската икономическа зона, край югоизточния бряг на разделения остров.

Развитието идва, откакто Анкара по-рано тази седмица съобщи, че ще прекрати проектите за сеизмични изследвания в регион, който Атина счита, че е в границите на континенталния шелф на Гърция, край егейския остров Кастелоризо, в очакване на диалози с Атина. Според гръцките медии, ходът в Кипър е провокирал нова реакция от Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР