Турски съд в четвъртък издаде дълги присъди затвор на 24

...
Турски съд в четвъртък издаде дълги присъди затвор на 24
Коментари Харесай

Турски съд издаде дълги присъди на прокюрдски политици

Турски съд в четвъртък издаде дълги присъди затвор на 24 прокюрдски политици, откакто ги призна за отговорни за голям брой закононарушения по отношение на съдбовните улични митинги преди десетилетие.

В случай, който бранители на човешките права жигосаха като развой за заглушаване на опозицията в Турция, съдът в покрайнините на Анкара издаде присъди, вариращи от девет до съвсем 43 години.

Бивш Кандидатът за президент Селахатин Демирташ, който е в пандиза поради политическите си изявления от 2016 година макар разпореждането на Европейския съд по правата на индивида за освобождението му, получи най-дългата присъда от 42 години и половина по обвинявания, свързани с тероризъм. Общо 11 души бяха оправдани от съда.

Делото датира от 2014 година, когато Демократическата партия на народите или HDP, чиито поддръжници са най-вече кюрди, прикани държавното управление да помогне на най-вече кюрдското население град Кобани в Сирия, с цел да се отбрани от обсадата на джихадистката формация " Ислямска дъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР