Турски съд ще решава дали да остави зад решетките британския

...
Турски съд ще решава дали да остави зад решетките британския
Коментари Харесай

Българските власти отдавна засекли Джо Робинсън и сигнализирали Турция

Турски съд ще взема решение дали да остави зад решетките английския жител Джоузеф Робинсън, задържан дружно с българката Мира Абдулселямоглу и майка й Веселина. Те бяха арестувани по съмнение в тероризъм.



Снимка:Фейсбук

В Турция към момента е в действие изключителното състояние и това дава съществени опасения на хората да приказват по тематиката. Семейството се тормози да застане пред камера, тъй като делото занапред следва.

През уикенда стана ясно, че българските управляващи са засекли Джо Робинсън преди време и са подали сигнал на Англия, а когато са разбрали за пътуването му с Мира и Веселина, са подали сигнал до турските управляващи, осведоми кореспондент на Нова телевизия в утринния блок "Здравей, България ".

Мира е на независимост против подписка в град Измир.

Припомняме ви кой е Джо Робинсън

Той е някогашен боец от английската войска, служил в Афганистан. През 2015 година отпътувал за Сирия, с цел да се бори на страната на кюрдите против ислямистите от ИДИЛ. На фамилията си обяснил, че отива да постъпи във френския задграничен легион. Всъщност Робинсън е бил полеви доктор в отрядите за национална самозащита на Сирийски Кюрдистан. Пет месеца по-късно се завръща във Англия, където е бил задържан на летището в Манчестър и е упрекнат в тероризъм. 10 месеца по-късно всички обвинявания против него са свалени.

В момента турската страна също го упреква в тероризъм и по тази причина той остава в ареста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР