Турски съд разпореди официалния арест на осем души във връзка

...
Турски съд разпореди официалния арест на осем души във връзка
Коментари Харесай

Дадоха на съд 8 души за експлозията в турска мина през октомври

Турски съд разпореди формалния арест на осем души по отношение на детонация във въглищна мина, която умъртви 41 души през октомври . Това заяви държавната осведомителна организация Anadolu, представена от Ройтерс.

Сред арестуваните в очакване на правосъден развой бяха шефът и заместник-управителят на мината, благосъстоятелност на държавната Turkish Hard Coal Enterprises (TTK), както и други длъжностни лица в оборудването.

Заподозрените са упрекнати в причиняване на гибел и пострадване на голям брой хора с умишлена немарливост.

Други 16 обвинени бяха освободени от полицейския арест. 25-ият обвинен е бил в Истанбул, придружавайки минен служащ, който е бил ранен, и не е бил арестуван от полицията.

Експлозията във въгледобивната мина в северната турска провинция Амасра беше най-смъртоносният минен случай след пожара в мина в Сома, Западна Турция, който умъртви 301 души през 2014 година

Смята се, че гърмежът е породен от газ гризу , термин, отнасящ се до метана във въглищните мини.

Критиците на държавното управление сложиха под въпрос протоколите за сигурност след детонацията, като главната опозиционна Републиканска национална партия (CHP) съобщи, че държавен одитен орган е предизвестил за опасности в мината Amasra през 2019 година

Съюзът на камарите на турските инженери и архитекти съобщи, че инспекциите не са били осъществени съответно, частично тъй като броят на личния състав е бил понижен.
 Трагедия в турска мина. Ердоган анулира програмата си Обновена
Трагедия в турска мина. Ердоган анулира програмата си

Властите организират избавителна операция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР