Турски съд премахна домашния арест за американския пастор Андрю Брансън,

...
Турски съд премахна домашния арест за американския пастор Андрю Брансън,
Коментари Харесай

Турция пусна пастора, заради когото лирата се срина

Турски съд отстрани домашния арест за американския свещеник Андрю Брансън, съобщи Агенция Франс Прес.

Турски прокурор изискал съда да отстрани домашния арест и възбраната за пътешестване в чужбина за американския свещеник Андрю Брансън. Подобно развиване на нещата ускорява вероятността пасторът да бъде освободен, откакто прекара и в ареста, и под домакински арест повече от две години.

Прокурорът изискал Брансън да бъде наказан на до 10 година затвор по обвинявания за членуване в терористична група, съобщи турската телевизия Haber TV. Но от решаващо значение е това, че прокурорът изискал съдът да вдигне домашния арест и забрани за пътуването на Брансън, който беше арестуван през октомври 2016 година

След като съдиите одобриха настояването на прокурора, Брансън ще може неотложно да се завърне в Съединените щати. Така ще се постави завършек на търканията сред Вашингтон и Анкара, защото карцерът на Брансън провокира доста напрежение сред двамата съдружници в НАТО. Съединени американски щати постановиха наказания против Турция, вследствие на което турската лира се срина, показвайки уязвимостта на турската стопанска система.

Скокът на $ - идва ли нова международна финансова рецесия

Съединени американски щати заплашиха Турция и… внезапна офанзива против лирата

Кризата в Турция ще удари ли Европа и България

Лирата се срина. Ердоган: Те имат долари

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР