Турски съд осъди днес на доживотен затвор 18 души, признати

...
Турски съд осъди днес на доживотен затвор 18 души, признати
Коментари Харесай

Доживотен затвор за 18 души в Турция за убийството на войник герой“

Турски съд осъди през днешния ден на пожизнен затвор 18 души, приети за отговорни за убийството на турски военнослужещ, обсъждан като народен воин поради това, че е умъртвил един от причинителите на опита за прелом от юли 2016 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Осемнайсетте обвинени бяха приети за отговорни за „ съзнателно ликвидиране “ на Йомер Халисдемир и за „ опит за смяна на конституционния ред “, заяви Анадолската организация, представена от Агенция Франс Прес.

Сержант Халисдемир е обсъждан в Турция като едно от лицата, трансформирали хода на събитията в нощта на 15 против 16 юли 2016 година, убивайки генерала пучист Семих Терзи, който участваше в щурма против щаба на специфичните сили в Анкара.

Халисдемир бе погубен от пучисти, съпътстващи генерала.

След гибелта си сержантът стана народен воин в Турция. Гробът му в окръг Нигде се трансформира в място за поклонение, а учебни заведения, паркове и публични места бяха прекръстени на негово име.

В речите си президентът Реджеп Тайип Ердоган постоянно загатва Халисдемир, който дефинира като „ страдалец “.

Турските управляващи упрекват за организирането на опита за прелом от 15 юли 2016 година живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване, определяно от Анкара като терористична организация.

Над 55 хиляди души бяха изпратени в пандиза в границите на огромните чистки, подхванати след опита за прелом, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР