Турски съд оправда трима души във връзка с бягството на

...
Турски съд оправда трима души във връзка с бягството на
Коментари Харесай

Турски съд оправда трима души, обвинени във връзка с бягството на Карлос Гон

Турски съд оправда трима души по отношение на бягството на някогашния началник на Нисан (Nissan) Карлос Гон през Истанбул в Ливан, откакто избяга от Япония, заяви юристът на един от обвинените, представен от Ройтерс.

Изпълнителният шеф на самолетна компания и двама водачи, които бяха арестувани в продължение на няколко месеца, бяха наказани на четири години и два месеца затвор през 2021 година по обвиняване в трафик на мигранти.

Мехмет Фатих Данаджъ, юрист на изпълнителния шеф на самолетния оператор, съобщи, че апелативният съд е разпоредил наново разглеждане на делото и е върнал преписката на съда към по-нисша инстанция.

" Ние обжалвахме решението. При повторното разглеждане на делото съдът оправда клиента ни, дружно с двама водачи, които бяха наказани в началото ", съобщи Данаджъ пред Ройтерс.

Гон, в миналото водеща фигура в международната автомобилна промишленост, беше задържан в Япония в края на 2018 година и упрекнат във финансови злоупотреби. Той отхвърли обвиняването и съобщи, че задържането му е част от скрит план на ръководителите на Нисан, имащ за цел да блокира обединение.

Отстраненият от служба началник на автомобилния съюз " Рено-Нисан-Мицубиши " избяга в Ливан в края на 2019 година, до момента в който очакваше правосъден развой и от този момент живее като дезертьор от правораздаването, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР