Турски полицай е бил убит, а друг е ранен при

...
Турски полицай е бил убит, а друг е ранен при
Коментари Харесай

Кюрдски активистки нападнаха полицаи в Турция, след което се самовзривиха

Турски служител на реда е бил погубен, а различен е ранен при нахлуване против полицейскa почивна база в турския окръг Мерсин, осъществено от две активистки на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК), които след нападението са се самовзривили, заяви електронното издание на турския в. " Миллиет ", базирайки се на министъра на вътрешните работи на страната Сюлейман Сойлу.

Нападението е било осъществено нощес против база на полицията в град Мезитли, където активистките на ПКК пристигнали с първокласен автомобил и разкрили огън с огнестрелно оръжие с дълга цев по служителите на реда, охраняващи обекта. Служителите на реда са отвърнали на огъня, при което е зародила престрелка.

Ранени са били двама полицейски чиновници, като единият от тях е умрял по-късно в болница. Нападателките също са били простреляни. Осъзнавайки, че няма да имат опция да избягат, те са детонирали взривните устройства, които пренасяли в раници на гърба си.

При осъществената на мястото инспекция е била открита още една чанта с бомби, която е била унищожена посредством следен гърмеж.

В престрелката са били ранени и трима цивилни - жена, която била на балкона на близка постройка сега на стрелбата, и двама други, които също се намирали наоколо. Няма заплаха за живота на потърпевшите жители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР