Турски медии разпространиха нови записи от камери за наблюдение, на

...
Турски медии разпространиха нови записи от камери за наблюдение, на
Коментари Харесай

Камери улавят поставянето на бомбата в центъра на Истанбул

Турски медии разпространиха нови записи от камери за наблюдаване, на които се вижда по какъв начин е оставена бомба в центъра на Истанбул.

Записите демонстрират арестуваната жена за антентата директно преди и след слагане на бомбата на оживената комерсиална улица " Истиклял ".

Заснета е поставената бомба на скамейка на централния бул. " Истиклял " в Истанбул преди да избухне. Жената е седяла на пейката 40-45 минути, по-късно камери улавят по какъв начин тя бързо се изтегля от мястото, бягайки по оживения бул..

Експлозивът е задействан към 16.20 часа в неделя, минути откакто тя се е отдалечила от мястото.

Организаторите на терористичната офанзива в Истанбул са избрали особено място, с цел да изпратят вероятно сигнал до целия свят, сподели турският министър на правораздаването Бекир Боздаг, разяснявайки случая.

Министърът означи още, че уредниците на терористичната офанзива са имали лична цел, която може да бъде унищожаването на мира, спокойствието и стабилността в страната.

Експлозията на пешеходната улица Истиклял в центъра на Истанбул избухна следобяд на 13 ноември. В резултат на случая починаха шестима души, 81 души бяха ранени.

Жена е причинител на кървавия атентат на централния бул. " Истиклял " в Истанбул, съобщи турският вицепрезидент Фуат Октай. Според турските управляващи бомбата на пешеходния бул. " Истиклял " е била заложена от 23-годишната сирийска гражданка Алхам ал Башир, а след детонацията съквартирантът ѝ е бил докаран от други съучастници в граничния град Одрин, с цел да избяга в България, заяви преди ден Анадолската организация, без да уточни дали обвиненият е съумял да мина в България или е хванат в Одрин.

Властите в Турция оповестиха, че общо 50 обвинени за присъединяване в подготовката на терористичния акт сега се разпитват, съобщи dir.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР