Турски лекари са провели успешни изпитания върху животни на ваксина

...
Турски лекари са провели успешни изпитания върху животни на ваксина
Коментари Харесай

Турция с първи пробив! Откри ваксина и прави лекарство за COVID-19

Турски лекари са провели сполучливи тествания върху животни на ваксина от нов вид против ковид, заяви през днешния ден професорът от университета в Анкара Хаджеттепе Атеш Кара, който е член на научния комитет на Турция за проучване на ковид, съобщи организация ТАСС.

„ Има добра вест. На животни бе сложена ваксина, която основава антитела и не разрешава на ковид да се причисли към клетките. Дойде време да проверим дали тя ще отбрани хората “, написа на страницата си в Туитър професор Кара.

Водещата в Турция фармацевтична компания „ Абди Ибрахим “, която има огромни индустриални уреди в Одринска Тракия, пък е почнала серийно произвеждане на лекарствен препарат срещу малария, който се смята за най-ефикасен при лекуване на новия ковид. Първата партида от 70 хиляди опаковки са били доставени гратис на турското министерство на здравепазването.

Това заяви президентът на компанията Незих Барут пред турски медии. По думите му препаратът дава съществени очаквания за сполучливо лекуване на пациенти, инфектирани с ковид.

Президентът на компанията изясни, че на един пациент се поставят по две опаковки от лекарството, като първият ден се поемат по 4, а в идващите дни по 2 таблетки дневно.

„ Ние получихме патента на това лекарство в края на 2019 година В момента нашата страна, както и целият свят, се бори с Ковид-19. Първата партида предоставихме гратис на здравното министерство, тъй като министерството на търговията, здравното министерство и нашето посолство в Индия поставиха доста старания, с цел да внесат суровината за лекарството. Така че за неговото произвеждане имат принос мнозина “, сподели президентът на компанията „ Абди Ибрахим “, която е най-старата и най-известна турска марка за произвеждане на медикаменти.

Втората партида от 90 хиляди опаковки се чака на 15 април.

Първо здравните управляващи във Франция започнаха да употребяват препарата срещу малария за лекуване на болни от Ковид-19 и огласиха, че резултатите са позитивни, добави Незих Барут.

Предвижда се създадените от „ Абди Ибрахим “ медикаменти да посрещнат потребностите на към 90 хиляди пациенти.

Според последни данни общо 23 934 души в Турция са инфектирани с ковид, а 501 са умряли. Оздравелите в страната са 786 души.

Инфо:марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР