Турски компании имат интерес към проекти, свързани с изграждане на

...
Турски компании имат интерес към проекти, свързани с изграждане на
Коментари Харесай

Турски фирми искат да строят наши магистрали

Турски компании имат интерес към планове, свързани с създаване на транспортна и енергийна инфраструктура. Това стана ясно след диалога сред министър-председателя Бойко Борисов и министъра на стопанската система на Турция Нихат Зейбекчи. Двамата разискаха в София положението на икономическото партньорство сред двете страни и опциите за разширението му.

В диалога бяха маркирани отличните контакти в разнообразни стопански браншове и беше посочено, че ползотворните добросъседски връзки сред България и Турция способстват за повишение на двустранния стокообмен и усилване на търговско-икономическото партньорство, се споделя в информацията от Министерски съвет. Турските вложения у нас за интервала януари-септември 2017 година възлизат на 58,8 млн. евро, а за първите девет месеца на предходната година се следи растеж и на стокообмена с Турция със 17,4 %.

Интерес към вложения има и в хранително-вкусовата, химическата и текстилната индустрия също оферират необятно поле за вложения. Борисов и Зейбекчи са разискали, че съществува капацитет за навлизането на още производители на автомобилни елементи от Турция. Двете страни ще продължат да работят взаимно и по построяването на смесени предприятия, се споделя още в известието от държавната пресслужба.

Бойко Борисов и Нихат Зейбекчи разискаха и двустранното съдействие в региона на енергетиката, като турският министър на стопанската система акцентира, че енергийните политики на двете страни имат стратегическо значение както в двустранен проект, по този начин и за цяла Европа. В диалога беше посочена значимостта за диверсификацията на енергоизточниците и доставките за нашата страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР