Турски изтребители са прелетели на няколко километра от хеликоптер с

...
Турски изтребители са прелетели на няколко километра от хеликоптер с
Коментари Харесай

Турски изтребители прелетели близо до хеликоптера на Ципрас

Турски изтребители са прелетели на няколко километра от хеликоптер с гръцкият министър председател Ципрас, който е пътувал сред два гръцки острова, оповестяват гръцките медии. Според военни водачи, това е провокация.
От управляващите в Атина няма публично удостоверение за случая, само че гръцките жители са обезпокоени от честите нарушавания във въздушното пространство на страната, предава Българска национална телевизия.
" Турска провокация без граници " - по този начин разясняват в Атина случеят с рисково близки прелитания на турски изтребители до хеликоптера, в който пътуваха премиера Алексис Ципрас и началника на генералния щаб на гръцката войска.
Дори от турска страна са уведомили водача на хеликоптера неотложно да промени курса. Според турските военни, хеликоптерът с премиера е навлязъл в турско въздушно пространство, което е невероятно да се случи заради прецизността на полета. Премиерът Ципрас е пътувал сред двата гръцки острова Ро и Родос.
Гръцкият водач отхвърля смяна на курса и в отговор в гръцкото въздушно пространство навлизат два турски изтребителя, принудени неотложно да се отдалечат от гръцки военни самолети. Това се случва единствено час след изказване на премиера Ципрас, че " експанзията и провокацията не са знак за мощност ".
" Трябва да се приключи тази игра на превъзходство и искания от страна на Анкара в Егейско море ", разясняват случая в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР