Турски изтребител F-16 е свалил самолет Су-25 на военновъздушните сили

...
Турски изтребител F-16 е свалил самолет Су-25 на военновъздушните сили
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Изтребител F-16 на Турция свали Су-25 на Армения

Турски изтребител F-16 е свалил аероплан Су-25 на военновъздушните сили на Армения. Това оповестиха от арменското военно министерство.

Ереван акцентира, че случаят е станал във въздушното пространство на Армения, като водачът на Су-25 е умрял.

Според предварителните информации офанзивата е била осъществена от азербайджанското въздушно пространство.
Турция към момента не е коментирала случая.

Представител на арменското министерство на защитата Шушан Степанян заяви за това на страницата си във Фейсбук.

Както посочи Степанян, турският изтребител е ​​излетял от азербайджанското летище в град Гянджа. Самолетът е следил дейностите на азербайджанска авиация и безпилотни летателни апарати, които са атакували селищата Варденис, Мец Масрик и Сотк в самата Армения.

F-16 атакувал арменския аероплан от азербайджанска територия, намиращ се на височина над осем хиляди метра. В същото време Су-25 на арменските Военновъздушни сили се намирал във въздушното пространство на своята страна.

"Самолетът е свален във въздушната зона на Република Армения. За страдание водачът почина героично ”, написа Степанян.

Преди това Ереван съобщи, че голям брой турски самолети са били ангажирани в спора от страна на Баку, като турски F-16 са подкрепяли азербайджански самолети и безпилотни летателни апарати по време на удари против арменски войски и бази.

По-рано през днешния ден Турция акцентира, че е подготвена да поддържа Баку "както на масата за договаряния, по този начин и на бойното поле ", изтъквайки, че нахлуване против Азербайджан е нахлуване и против Турция.

Ескалацията на въоръжения спор в Нагорни Карабах се състоя на 27 септември. Азербайджан и Армения насочиха взаимни обвинявания за потребление на артилерия против цивилни.

По-късно и двете страни на спора започнаха да разгласяват видеозаписи за заличаване на оборудването между тях. Руското външно министерство и Държавната дума приканиха за неотложно преустановяване на огъня в района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР